Over mezelf en Moonmoments

(For English: change language button down below this page)
De meest wezenlijke manier om mezelf voor te stellen bestaat erin je bij de hand te nemen en een reis in de tijd te maken naar de tuin waarin ik m'n kinderjaren doorbracht.
Je kon me daar vinden in het struikgewas, gebiologeerd door het leven van de kleine kriebelbeestjes, bedolven onder de geur van laaghangende seringen.
In het hoge gras, tussen de lange sprieterige stengels van paardebloemen en bescheiden groepjes van vergeet-me-nietjes, terwijl ik liedjes fantaseerde met eindeloos veel strofes over de wolken, de bomen, de bloemen en de mugjes die dansten in de avondlucht.
Of je vond me bij het kapelletje achterin de tuin, dat uitkeek op de moestuin die, in de zomer bij valavond in zonnegoud gedrenkt, het decor vormde waarachter de maan tevoorschijn schoof.
De bijzondere herinneringen aan die tijd van magie en verwondering kronkelen als een rode draad van inspiratie en hoop doorheen het leven dat zich nogal uitdagend ontvouwde toen ik deze prachtige veilige haven achter me liet.
Moonmoments

Sedert enkele jaren onderzoek ik met speelse nieuwsgierigheid het veld van de vele Oude Tradities waarin onze Voorouders zich bewogen.  Ik ontdek wijsheden en antwoorden in de rijke symboliek van de Westerse Astrologie, het Sjamanisme, de mythische verhalen uit verschillende culturen en de Jungiaanse Psychoanalyse.

Diverse opleidingen, een inspirerende boekenkast en mijn persoonlijke ervaringen stillen en stilden tot op vandaag mijn fundamentele honger naar een dieper begrip van de Grotere Krachten die ons omringen.

Moonmoments is enkele jaren geleden ontstaan vanuit dit verlangen naar oorspronkelijkheid en mystieke beleving.
Met Moonmoments creëer ik letterlijk "momenten" die samenvallen met de hoogtepunten van de maancyclus.
Momenten om te vertragen in een wereld die razendsnel gaat.
Momenten om het contact met jezelf en onze collectieve oorsprong te herstellen en te verdiepen.
Momenten om rust te brengen in het bezige gezoem van onze gedachten.

Naast deze bijzondere maanmomenten, deel ik ook graag mijn creatieve spinsels.  Deze tekeningen/kaartjes/posters enz. nemen je graag mee naar een parallelle wereld vol symboliek.  Elke tekening vertelt een verhaal dat ik met plezier aan je vertel.  Je kan deze verhalen en beelden gaan ontdekken in de shop.

Ik ben geboren in de herfst, op het ogenblik dat de bomen hun bladeren loslaten en al het oude leven zich overgeeft aan de aarde om als voedsel te dienen voor het nieuwe leven dat enkele maanden later ontkiemt.
Ik herleef in het najaar wanneer de wind in deze maanden krachtiger wordt en aan de bomen trekt.  Niet omdat ik de kale takken mooi vindt, maar omdat ik me omringd voel door iets dat groter is.  Zo groot dat het nagenoeg onbenoembaar is, maar ons niettemin meeneemt in een voortdurende cyclus van transformatie.
Op het spoor van die voortdurende transformatie en vernieuwing in de natuur gebeuren wonderlijke dingen.  Voor mij betekenen ze een bron van inspiratie...  Voor schrijfsels, tekeningen, muziek en momenten van diepzinnig samenzijn.

Ik hoop dat mijn "sprankels" jou mogen inspireren.

Liefs van mij,
Floor xxx