About personalized artwork...

(For English: change language button down below this page)
“MUSICA MEDICINA DOLORUM” stond in sierlijke letters geschilderd op het clavecimbel waar mijn moeder vroeger op speelde en dat in volle glorie pronkte in het salon van het herenhuis waarin ik opgroeide.
Als ik erover nadenk, dan moet ik vaststellen dat mijn jeugd doordrenkt was van kunst: mijn ouders waren twee muzikanten, het huis waarin we woonden was een toonbeeld van art-deco dat jammergenoeg gelijk gemaakt werd met de grond en plaats moest maken voor nieuwbouwappartementen toen ik ongeveer 15 jaar was. 

“MUZIEK VERZACHT HET LIJDEN”.
Als kind stond ik er niet bij stil, maar gaandeweg leerde ik ook voelen wat het met mijzelf deed.  Vooral toen kunst in al haar facetten gedurende enkele jaren hélemaal verdween uit mijn leven. 
En omdat deze Latijnse spreuk zich misschien onterecht wat beperkt tot muziek alleen, wil ik hier graag een pleidooi voeren voor de kracht van élke kunstvorm.  Want net zoals muziek, heeft ook een prachtig beeldhouwwerk, een houtsculptuur, een schilderij, een tekening, een gedicht, een oer-bos… de kracht om in stilte onze beste vriend/vriendin te zijn.  De kracht om ons te bekrachtigen, te voeden, moed en hoop in te fluisteren.

Dat is ook wat ik graag wil bereiken met mijn tekenwerk. 
 
Intuïtief werken:
Reeds enkele keren mocht ik voor iemand een persoonlijke mandala maken.
Meestal ging het zo…
In een gesprek ontvang ik aanwijzingen.  Als zaadjes.  Soms komen die vanzelf, soms vraag ik naar wensen wat betreft kleuren, symbolen, thema’s…
Ik geef hier graag tijd aan, en ook aan het proces dat daarop volgt. 
Telkens ervaar ik in de dagen na dit gesprek dat ik middenin de nacht of ’s morgens heel vroeg wakker word met een beeld, een idee… 
In hoe ik werk, is dat eigenlijk altijd het middelpunt van de cirkel.  Wanneer ik dit beeld eenmaal helder voor me zie, begin ik aan de tekening, die zich in de weken die volgen, laagje per laagje verder ontvouwt, in vervolg op de energie van het middelpunt.
Ik teken deze mandala vanuit mijn intuïtie, met de aanwijzingen die ik krijg van de ander.  Ik verbind me weliswaar met de energie van de andere persoon, maar dat blijft wel vanuit mijn wezen gebeuren.  Dat is eigenlijk best boeiend en belangrijk om te weten, want ik blijf er wel van overtuigd dat het resultaat een synergie is tussen onze beide energieën.
Neem gerust contact met me op wanneer je hierover meer wil weten.  Afhankelijk van de grootte van het werk zal de prijs ook anders zijn.  Voor de gemiddelde tekening, zoals de originele ontwerpen van de prints uit de artshop, ben ik ongeveer 4 dagen aan het werk.  Uiteraard niet aan één stuk door.  Maar opgeteld komt het uiteindelijk wel daarop neer.  Dit gaat dan over een ontwerp van 30x30cm.
 
Illustreren:
Misschien spreekt mijn tekenstijl je aan in het kader van persoonlijke projecten.  Het lijkt me heel bijzonder om te kunnen bijdragen aan de ideeën van anderen; een boek, een tijdschrift, een logo… 
Aarzel niet om me te contacteren hierover.