Maankringen Algemeen

(For English: change language button down below this page)
Werken met de energie van de maan is een bijzondere manier om opnieuw verbinding te maken met de natuurlijke krachten van de kosmos en onze aarde.  Er is eigenlijk niks zweverigs aan, integendeel.  De maan waakt over ons.  Ze heeft zo haar eigen manier om ons, maar ook al het andere leven hier op aarde te beïnvloeden.
En dat kunnen we wel merken doorheen haar cyclus.

De twee belangrijkste maanmomenten in die cyclus zijn natuurlijk Vollemaan en Nieuwemaan.

Ongetwijfeld voel jij ook de kracht van de maan die rond die dagen aanwezig is en die specifiek bij Vollemaan voor de nodige onrust zorgt.
Die onrust weerklinkt als een echo uit de diepere lagen van ons wezen.
De maan weerspiegelt namelijk symbolisch alles wat in ons onbewuste aanwezig is, wat onzichtbaar is en in de schaduw vertoeft.
Door de dynamiek van de zon, de maan en de grote planeten, worden die onbewuste lagen wakker gemaakt, aangepord.
Op deze manier ontvangen we elke maand een kosmische uitnodiging om bepaalde thema's in het licht te brengen, meer te integreren en voorbij de onrust naar het zachte veld van omarming te brengen.

De moongatherings van Vollemaan en Nieuwemaan gaan door bij mij thuis, m'n kleine plek in Wondelgem.  We starten telkens om 19u30 en ronden af rond 21u30, ten laatste 22u.  We maken een kring en in het midden van die kring vormt zich een altaar dat gevoed wordt door ieders inbreng: woorden, persoonlijke voorwerpen, kruiden, bloemen, enz...  Elke gathering is een moment van vertragen en bewust verbinden met het kosmische ritme waarin de Maanmoeder ons voorgaat.
Ik ontmoet je graag in de kring.

Info & Inschrijving Vollemaankring...
Info & Inschrijving Nieuwemaantekenen...