Druïdisch Sjamanisme & Ceremoniële begeleiding

Earth and Water,
Wind and Fire,
Running through your veigns.
Child of Nature,
Born in Freedom,
May you rise again...

Wat doet het met je als je met je blote voeten in de ochtend door het gras wandelt?
Wat gaat er door je heen als er vervolgens rakelings over je hoofd een ekster voorbijvliegt en het klapwieken van z'n vleugels als een zachte fluittoon stereogewijs langs en in je oren weerklinkt?
Wat wordt er geraakt in dat precieze moment?
Voel je ook hoe, in die fractie van een seconde, jouw hele Wezen en Zijn betrokken wordt in een wereld waar je in het gewone dagdagelijkse leven zo gemakkelijk aan voorbij wandelt?

Sjamanisme gaat over die ontegensprekelijke verbinding én over de communicatie met die wereld.
Een wereld die, op de keper beschouwd, voortdurend meetrilt en -zindert naast alles wat we "gewoon" ervaren.

Op het ogenblik van dit schrijven (maart 2024) zit ik in het derde jaar van mijn opleiding Druïdisch Sjamanisme bij Stefaan Loncke van Ahawa.
Tijdens die opleiding leer ik oa technieken om mijn waarneming, afstemming en communicatie met die Andere Wereld te versterken, te bekrachtigen, te verhogen.
Ik ontmoet mijn persoonlijke gidsen en geesten en in het contact met hen ontdek ik ook onder meer hoe ik hiermee dienstbaar kan zijn voor anderen.

Druïdisch Sjamanisme betekent dat we in de wijze van contact maken en verbinden met die Andere Wereld, vertrekken vanuit de grondstructuren van het Keltisch Druïdisme. 
Dat is anders dan wat er vanuit Noord- en Zuid-Amerika naar onze regionen komt. 
Anders ook dan wat er vanuit die strenge en harde Siberische Tradities werd/wordt voorgeleefd.

Bij wijze van heel eenvoudig voorbeeld: de kruiden en planten die in het Keltisch Druïdisme een grote medicinale rol spelen, zijn veel meer verbonden aan deze streken.
De seizoenen hier tonen zich bvb ook anders, waardoor het jaarwiel en de symbolische benadering daarvan ook anders vertaald en verbonden worden met specifieke Krachtdieren en Goden & Godinnen die volgens onze mytholgie en verhalencultuur een belangrijke rol speelden.

Als kind voelde ik vanuit een natuurlijke beleving dat alles een bewustzijn had; een boom was een intelligentie die een geheel eigen wijze had om te communiceren.  Zo kon ik uren gefascineerd zitten luisteren naar het geritsel van de beukenbladeren dat in die tijd een koesterende, bemoedigende, troostende invloed op me kon hebben.  Ik voelde ook een soortgelijk bewustzijn bij een kiezelsteentje, een waterstroom, een spin, een huis...

Dankzij de opleiding ontdek ik nu onder andere de diepere boodschappen die uit deze contacten met bomen, dieren, planten, stenen enz. naar ons toe komen en op welke wijze ze voor ons, voor mij of voor iemand anders, van betekenis kunnen zijn.

Het Keltisch Druïdisme vormt hierdoor steeds meer een gouden draad die ik zorgvuldig verweef in alles wat ik doe en onderneem: in de maan- en of mandala/teken-workshops, de individuele begeleidingen...
Maar ook in het ceremoniële en muzikale aanbod dat in samenwerking met 2 fijne muzikanten vorm krijgt.

Ik maak je graag deelgenoot van die magische wereld.
Concreet kan dat tijdens een individuele healing of een voelconcert.
Maar het kan ook in de vorm van een ritueel of ceremonie op maat van jouw wens.

Net zoals het jaarwiel, kent ons leven ook grote en kleine cycli: momenten van overgang en transformatie die soms verlangen naar wat meer aandacht.
In die momenten wandel ik graag aan je zijde.
Samen met jou zoek ik dan naar passende woorden, naar rituelen en symbolen om iets te helpen verankeren, iets te vieren, iets te eren, al dan niet in aanwezigheid van familieleden en/of vrienden.

Zoals je hierboven reeds kon lezen, zal ik dan als ceremonieel begeleider steeds de verbinding met de natuur sterk aanwezig maken en verweven in het gebeuren.
Gevoed en geïnspireerd door de opleiding en door voorbije en toekomstige ervaringen, zullen deze ceremonieën ook voortdurend groeien en evolueren, net zoals mijn verbinding met de onzichtbare gidsen en begeleiders ook verder zal verdiepen.

Als weefster, spinster, verbind ik mij ertoe om ten allen tijde op authentieke en respectvolle wijze een bijzonder, magisch en onvergetelijk moment met en voor jou te creëren.

Voel je de roep om me hierover te contacteren?
Stuur dan gerust een vrijblijvend mailtje naar info@moonmoments.be of info@ceremoniemuziek.be.

Vanuit veel liefde groet ik jou...
Floor