Nieuwemaan

(For English: change language button down below this page)
Bij Nieuwemaan stappen we op symbolische wijze in de creatie- en manifestatiestroom van de maancyclus.  We gaan tekenen en kleuren, om uitdrukking te geven aan wat innerlijk reeds aanwezig is, aan onze dieperliggende wensen en verlangens.  Het baanbrekende werk in die context van C.G.Jung in de vorige eeuw is van onschatbare waarde, maar helaas nog voor zoveel mensen onbekend.
Tekenen is vaak een drempel.  Daarom een beetje toelichting, want we gaan niet "gewoon" tekenen.
Er bestaat een oeroud symbool waarin ons diepere wezen zich heel erg thuis voelt: de mandala.  Dit symbool opent op een magische wijze de deuren van de onbewuste lagen van onze persoonlijkheid, waardoor we ontvankelijk worden voor wat diep in ons sluimert en klaar is om zich te tonen.  
Mandalatekenen biedt bovendien een heerlijk kader om zonder tekentechnische vaardigheden tot prachtige eindresultaten te komen.  
Het proces van mandala-tekenen en -kleuren is voedend en helend en brengt onze geest tot stilte.  Een stilte die vergelijkbaar is met wat je in meditatie kan ervaren.  Je aandacht is gericht op het creatieve proces.
Breng zeker dit materiaal mee:
Passer, tekenpotlood, gom, tekendriehoek, lange lat.
Goeie kleurpotloden

Deelnameprijs:
22 euro pp
Inschrijven via mail - contactpagina
Minimum 3, maximum 4 deelnemers
Data: xx
Zie ook Kalender